Nieuws & Events_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

$show=home

Makelaar & Verzekeraar_$type=grid$sn=0$l=1$rm=0$c=5$m=0$show=home

$show=home

RAVELS WEER

$show=/p/consultatie.html$type=grid$sn=0$l=1$rm=1$c=4$m=0

$show=/p/makelaarverzekeraar.html$type=grid$sn=0$l=1$rm=1$c=4$m=0

$show=/p/schade.html$type=grid$sn=0$l=1$rm=1$c=4$m=0

De 5 belangrijkste waarborgen voor u en uw auto



Ben je op zoek naar de geschikte autoverzekering, maar weet je niet meteen welke waarborgen voor jou interessant zijn en welke niet? We overlopen de belangrijkste, zodat je de juiste combinaties kan maken, op maat van jou en je wagen.

1. Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA)

Als je je wagen laat verzekeren is een Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) altijd verplicht in België. Raak je betrokken bij een ongeval en ben je in fout, dan vergoedt deze waarborg de materiële en lichamelijke schade van de tegenpartij. Je eigen verwondingen en de stoffelijke schade aan jouw wagen zijn niet vergoed. Dan is het vaak interessant om uw BA aan te vullen met een klein of groot omnium.

2. Omnium: klein of groot?

Een groot omnium (ook wel full omnium of volledig omnium genoemd) vergoedt alle schade aan je voertuig na een ongeval, ook al ben je zelf in fout. De verzekering betaalt de herstelling (zowel onderdelen als werkuren) of de waarde van de wagen. Zijn doorgaans gedekt: brand, diefstal, vandalisme, glasbreuk, schade door een natuurramp, aanrijding met een dier en andere, eigen schade (bijvoorbeeld wanneer je met je winkelkar een koplamp van je auto beschadigt).

Het belangrijkste verschil met een kleine omnium is dat die laatste eigen schade niet verzekert. Ze komt wel nog tussenbeide in geval van brand, diefstal, vandalisme, glasbreuk, schade door een natuurramp of aanrijding met een dier. Ben je zelf verantwoordelijk voor de schade aan je voertuig, dan voorziet een klein omnium in principe geen terugbetaling.

Een volledig omnium is meestal enkel van toepassing op een nieuwe of jonge tweedehandswagen die nog veel waarde heeft. Zo blijft de hogere premie die je betaalt in verhouding. Van zodra de wagen enkele jaren oud is, wordt een klein omnium vaak een goeie tussenweg. Gaat het om een zeer oud voertuig, dan is een omnium overbodig en volstaat een BA.

3. Rechtsbijstand

Wanneer er na een ongeval een discussie ontstaat met de tegenpartij, is het interessant om een beroep te kunnen doen op onafhankelijke rechtsbijstand. Wordt er geen akkoord gevonden met de tegenpartij, dan verschijnt de zaak voor de rechter en dekt de verzekering de kosten die je zou hebben moeten maken, zoals die voor een advocaat.

4. Bestuurder

Met een waarborg BA vergoedt je de materiële of lichamelijk schade aan de tegenpartij, maar je eigen letsels worden niet gedekt als je in fout bent. Dan is een bestuurdersverzekering interessant. Meestal is dit een eenvoudige toevoeging aan je bestaande polis die de premie ook niet erg veel verhoogt.

5. Bijstand bij pech

Deze bijkomende waarborg beschermt je in geval van pech. Takel- of vervoerskosten worden vergoed, in België of bij uitbreiding op Europees grondgebied, afhankelijk van de specifieke voorwaarden van de maatschappij.

Wil je meer informatie over deze waarborgen of je bestaande polis laten herbekijken, zodat die weer helemaal op maat is van jou en je wagen? Neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak.




$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/referenties.html$type=three$h=200$m=0$sn=0$rm=0$c=9$p=1

Consultatie_$show=/p/aanbod.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

Makelaar & Verzekeraar_$show=/p/aanbod.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

Schadedienst_$show=/p/aanbod.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/over-ons.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=home

Naam

consultatie,4,faq,2,in de kijker,14,Makelaar/Verzekeraar,4,nieuws,44,nieuwsbief,2,nieuwsbrief,6,schadedienst,3,
ltr
item
MVG Verzekeringen | Ravels: De 5 belangrijkste waarborgen voor u en uw auto
De 5 belangrijkste waarborgen voor u en uw auto
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlYGDXnn3hGVxEDLeJlIjS5WuLCqb4LA8ta-2qh_del3PPDTDqpRVxTUxyYaTZmM6M_HzZsUpYKmx2PGIh0_ZzqgVg9ZJQLnSe76PCUm4GsSvzchyphenhyphen9GvtTQuAYRnyhSMbzX6OxAn5Nvmc/s640/autoverzekering.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlYGDXnn3hGVxEDLeJlIjS5WuLCqb4LA8ta-2qh_del3PPDTDqpRVxTUxyYaTZmM6M_HzZsUpYKmx2PGIh0_ZzqgVg9ZJQLnSe76PCUm4GsSvzchyphenhyphen9GvtTQuAYRnyhSMbzX6OxAn5Nvmc/s72-c/autoverzekering.jpg
MVG Verzekeringen | Ravels
https://www.mvgverzekeringen.be/2019/09/de-5-belangrijkste-waarborgen-voor-u-en.html
https://www.mvgverzekeringen.be/
https://www.mvgverzekeringen.be/
https://www.mvgverzekeringen.be/2019/09/de-5-belangrijkste-waarborgen-voor-u-en.html
true
1994305479131377236
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresukltaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy