Nieuws & Events_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

$show=home

Makelaar & Verzekeraar_$type=grid$sn=0$l=1$rm=0$c=5$m=0$show=home

$show=home

RAVELS WEER

$show=/p/consultatie.html$type=grid$sn=0$l=1$rm=1$c=4$m=0

$show=/p/makelaarverzekeraar.html$type=grid$sn=0$l=1$rm=1$c=4$m=0

$show=/p/schade.html$type=grid$sn=0$l=1$rm=1$c=4$m=0

Ben je onlangs gaan samenwonen? Ontdek hier of je ook dubbel betaalt

samenwonen, dubbel, betalen, mvg, verzekeringen, lening, hypotheek

De ouderlijke woonst verlaten om te gaan samenwonen: het is een grote stap in je leven. Vanaf nu ben jij de baas over je eigen plek, maar dat brengt heel wat extra verantwoordelijkheden met zich mee. Je valt immers niet meer onder de verzekeringen van je ouders. Wij geven je alvast enkele handige tips zodat je de juiste verzekeringen afsluit en niet dubbel betaalt.

Zo vermijd je dubbele verzekeringen


De belangrijkste verzekeringen zijn een brandverzekering, autoverzekering en een BA familiale. Niet zeker welke verzekeringen je al afgesloten hebt? Het is dan zeker aangeraden om je verzekeraar(s) te contacteren en ze even op te lijsten. Vervolgens kan je beslissen welk contract de beste dekking heeft en of de premie in verhouding staat tot wat je wil verzekeren. Als je daar hulp bij nodig hebt, kan je ons altijd contacteren voor meer info of een afspraak. 

Zeg je een verzekering op, dan moet je wel rekening houden met de wettelijke termijn. De opzeg moet ten minste drie maanden voor de vervaldatum van je contract gebeuren. Verzekeringen die je niet meer nodig hebt bij het verlaten van de oude woonst, kan je natuurlijk op elk moment gewoon stopzetten. Zo vermijd je dat je nog betaalt voor je oude woonplek.

Het blijft natuurlijk mogelijk om een lopende verzekering te laten overdragen. Dan moet je je verzekeraar wel op de hoogte brengen van je nieuwe adres. Van zodra je met je partner gaat samenwonen, kan je een bestaande verzekering laten aanpassen naar je nieuwe gezinstoestand.

Deze verzekeringen wil je graag afsluiten


Zie je door de bomen het bos niet meer? We overlopen even de vijf verzekeringen die onmisbaar zijn in uw privéleven. In België zijn enkel de brandverzekering voor huurders en een autoverzekering wettelijk verplicht. Toch doe je er goed aan om je beter te verzekeren.

1. Brandverzekering

Een brandverzekering is sinds 2019 verplicht voor wie (ver)huurt. Je kan er ook voor kiezen om de inboedel voor een te kiezen bedrag te verzekeren. Niet alleen schade door brand kan worden gedekt, maar ook elektriciteits- hagel- en waterschade kunnen gedekt worden, net als glasbreuk.

2. Familiale

Met een familiale verzekering ben je gedekt voor alle materiële én lichamelijke schade die jij, je partner, kinderen of huisdieren kunnen veroorzaken aan mensen die geen deel uitmaken van het gezin. Bovendien zijn je fietsen, elektrische steps, etc., die niet sneller gaan dan 45 km per uur mee verzekerd.

3. Autoverzekering

Wil je met een auto of ander motorrijtuig de baan op, dan is een verzekering wettelijk verplicht. Met een BA-verzekering dek je alle materiële én lichamelijke schade die je met je voertuig aan anderen zou kunnen veroorzaken. Optioneel kun je jezelf als bestuurder nog extra verzekeren.

4. Hospitalisatieverzekering

Bij een onverwachte opname in het ziekenhuis kan een hospitalisatieverzekering een wereld van verschil maken. De medische kosten en het verblijf in een kamer kunnen immers hoog oplopen. Denk aan de supplementen op erelonen voor eenpersoonskamers en dure geneesmiddelen.

5. Bijstand bij autopech

Het loont ook de moeite om een bijstandsverzekering af te sluiten voor autopech in België of Europa. Die kan ook het transport dekken wanneer je door gezondheidsproblemen in het buitenland naar een ziekenhuis vervoerd moet worden.

Bundel en vergelijk je verzekeringen


Tot slot is het bijna altijd voordeliger om je verzekeringen te bundelen bij dezelfde maatschappij. Zo krijg je premiekortingen die anders niet haalbaar zouden zijn. Het is belangrijk om een vergelijking te vragen tussen de maandelijkse afbetalingen, met of zonder het afsluiten van een verzekering. Daarnaast kan je de verzekeringspremies van de bank en een onafhankelijke makelaar met elkaar vergelijken. Zo kan je zien of je op termijn daadwerkelijk goedkoper af bent.

Ga jij binnenkort ook samenwonen? Wij helpen je graag op weg! Contacteer ons voor meer tips en professioneel advies.

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/referenties.html$type=three$h=200$m=0$sn=0$rm=0$c=9$p=1

Consultatie_$show=/p/aanbod.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

Makelaar & Verzekeraar_$show=/p/aanbod.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

Schadedienst_$show=/p/aanbod.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/over-ons.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=home

Naam

consultatie,4,faq,2,in de kijker,14,Makelaar/Verzekeraar,4,nieuws,44,nieuwsbief,2,nieuwsbrief,6,schadedienst,3,
ltr
item
MVG Verzekeringen | Ravels: Ben je onlangs gaan samenwonen? Ontdek hier of je ook dubbel betaalt
Ben je onlangs gaan samenwonen? Ontdek hier of je ook dubbel betaalt
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIcvMH6VIOfHoRoygJ8U6oLcMe2jEdBTMBpO1CYyHHlzezZIoIHk9Mc-deJcb2vOTOwderMwFPVXBZJeBEj_wep8ANa2opaRujgKNVtnwkAxdC7pMZZg6DFfTEYHmlvCuLGUoYydMmZv0/s640/shutterstock_558756196.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIcvMH6VIOfHoRoygJ8U6oLcMe2jEdBTMBpO1CYyHHlzezZIoIHk9Mc-deJcb2vOTOwderMwFPVXBZJeBEj_wep8ANa2opaRujgKNVtnwkAxdC7pMZZg6DFfTEYHmlvCuLGUoYydMmZv0/s72-c/shutterstock_558756196.jpg
MVG Verzekeringen | Ravels
https://www.mvgverzekeringen.be/2019/08/tips-samenwonen-verzekeringen-mvg.html
https://www.mvgverzekeringen.be/
https://www.mvgverzekeringen.be/
https://www.mvgverzekeringen.be/2019/08/tips-samenwonen-verzekeringen-mvg.html
true
1994305479131377236
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresukltaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy