Nieuws & Events_$type=three$c=3$au=0$cm=0$show=home

$show=home

Makelaar & Verzekeraar_$type=grid$sn=0$l=1$rm=0$c=5$m=0$show=home

$show=home

RAVELS WEER

$show=/p/consultatie.html$type=grid$sn=0$l=1$rm=1$c=4$m=0

$show=/p/makelaarverzekeraar.html$type=grid$sn=0$l=1$rm=1$c=4$m=0

$show=/p/schade.html$type=grid$sn=0$l=1$rm=1$c=4$m=0

Het barbequeseizoen staat voor de deur. Ben jij er klaar voor?


In de zomer houden we vaak een gezellige barbecue met familie of vrienden. Maar een gezellige barbecue kan snel escaleren tot een ongeval. En ben je dan verzekerd of niet? Wij geven graag wat meer uitleg.

Inboedelverzekering verzekert stormschade en schade aan tuinmeubelen 


Als er door het gebruik van de barbecue schade ontstaat aan bijvoorbeeld tuinmeubelen die in aanraking zijn gekomen met het vuur, dan valt de schade onder de dekking van de inboedelverzekering.

Op het moment dat een storm ervoor zorgt dat de barbecue beschadigt raakt, dan geldt eveneens dat er voor het vergoeden van de schade een beroep kan worden gedaan op de inboedelverzekering. Er dient dan wel sprake te zijn van een storm met minimaal windkracht 7 die door het KNMI is vastgesteld. 

Opstalverzekering verzekert schade aan het huis zelf


De barbecue kan ook schade veroorzaken aan zaken in de directe omgeving, zoals aan het tuinhuisje of aan het huis zelf. Ook de schutting kan te maken krijgen met schade als deze bijvoorbeeld vlam vat. In dit soort situaties biedt de opstalverzekering doorgaans uitkomst. De schutting wordt namelijk gezien als een onderdeel van het huis.

Bij een huurwoning is het anders geregeld, want dan is er geen sprake van een opstalverzekering. De schutting zal dan onder het huurdersbelang vallen en daarvoor wordt vanuit de inboedelverzekering dekking geboden.

Overigens wordt schade die is ontstaan aan de carport doordat er onder de carport gebarbecued is niet vergoed. Dat komt doordat de schade in dat geval mogelijkerwijs te verwachten is. Het gaat bij het vergoeden van schade om situaties die als een onverwachte gebeurtenis kunnen worden omschreven. De opstalverzekering dekt de volgende schade:
  • Schade aan tuinhuisje
  • Schade aan schuur
  • Schade aan schutting
  • Schade aan huis

Wie is aansprakelijk? 


Het is natuurlijk belangrijk om zorgvuldig om te gaan met de barbecue, maar er kunnen zich altijd situaties voordoen waarin er letselschade ontstaat. Er kan iemand gewond raken en letsel oplopen. Of de kleding kan schroeien en beschadigd raken. In dat geval kan er een beroep worden gedaan op de aansprakelijkheidsverzekering. De zorgverzekering speelt in die zin nog een rol dat er medische zorg wordt vergoed. 

Ook wanneer er schade wordt aangericht aan de schutting of het huis van de buren kan je beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering.

Om te voorkomen dat er een beroep moet worden gedaan op een van de bovengenoemde verzekeringen in verband met schade, is het belangrijk om altijd de veiligheidsaspecten in ogenschouw te nemen. 


Wat kunnen wij voor jou doen? Bekijk onze verzekeringen! 

$show=/p/faq.html$type=list$m=0$c=20$p=1

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/faq.html

$show=/p/referenties.html$type=three$h=200$m=0$sn=0$rm=0$c=9$p=1

Consultatie_$show=/p/aanbod.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

Makelaar & Verzekeraar_$show=/p/aanbod.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

Schadedienst_$show=/p/aanbod.html$type=two$m=0$rm=0$sn=0$c=10$p=1

$show=/p/nieuws.html$type=three$au=0$cm=0$c=9$p=1

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=/p/over-ons.html

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=post

In de kijker_$type=sticky$c=4$m=0$l=1$icon=1$h=318$show=home

Naam

consultatie,4,faq,2,in de kijker,14,Makelaar/Verzekeraar,4,nieuws,44,nieuwsbief,2,nieuwsbrief,6,schadedienst,3,
ltr
item
MVG Verzekeringen | Ravels: Het barbequeseizoen staat voor de deur. Ben jij er klaar voor?
Het barbequeseizoen staat voor de deur. Ben jij er klaar voor?
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9A0Ca-TO4asRBbzTPAgHETcDX0m-eojY_CIrQ-Rq1MGYO24SMy-XmNRdUzqGx8C8rzbnOphY_ImNOWxPR3dK0oXHkyEVTUIzuTGw9yeTBK085BCPmO3QdR6t7aONU7pVJAvooU4xrkTs/s640/mvg+gevaren+barbecue+.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9A0Ca-TO4asRBbzTPAgHETcDX0m-eojY_CIrQ-Rq1MGYO24SMy-XmNRdUzqGx8C8rzbnOphY_ImNOWxPR3dK0oXHkyEVTUIzuTGw9yeTBK085BCPmO3QdR6t7aONU7pVJAvooU4xrkTs/s72-c/mvg+gevaren+barbecue+.jpg
MVG Verzekeringen | Ravels
https://www.mvgverzekeringen.be/2019/06/het-barbequeseizoen-staat-voor-de-deur.html
https://www.mvgverzekeringen.be/
https://www.mvgverzekeringen.be/
https://www.mvgverzekeringen.be/2019/06/het-barbequeseizoen-staat-voor-de-deur.html
true
1994305479131377236
UTF-8
Alle updates Geen zoekresultaten TOON ALLE Ontdek meer Beantwoorden Cancel antwoord Delete door Home PAGINA'S UPDATES Bekijk Alles VOOR U AANBEVOLEN Rubriek Archief ZOEKEN ALLE UPDATES Geen zoekresukltaten Terug Home Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zon Maa Din Woe Don Vrij Zat Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December Jan Feb Maa Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec zojuist 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Volgers Volgen THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy