Mijn pensioen

Mijn pensioen

U gaat binnenkort op pensioen of u wenst meer informatie omtrent uw pensioen? Hier komt u te weten hoe het in elkaar zit.
Voor meer informatie kan u ons steeds bereiken op het nummer 0 14 65 46 40. Wij helpen u graag verder!

Mijn pensioen als zelfstandige of werknemer

De pensioenen van een zelfstandige en werknemer worden op dezelfde manier berekend. Zijnde op basis van de sociale bijdragen en het aantal jaren dat u gewerkt hebt.
Toch kan er een verschil zijn in het bedrag van het pensioen.

Mijn pensioen als zelfstandige

In principe betaalt u als zelfstandige minder sociale bijdragen, wat resulteert in een lager pensioen. Het is zo dat er wel fiscaal interessante pensioenspaarverzekering bestaat die u naast het pensioensparen kunt afsluiten. Contacteer ons voor meer informatie.

U wilt meer weten over uw pensioen als zelfstandige? Bekijk dan onze diensten of de Sociale Zekerheid voor Zelfstandige Ondernemers.

Mijn pensioen als werknemer

Als werknemer betaalt u meer sociale bijdragen. In tegenstelling tot de zelfstandige zult u dus automatisch meer pensioen ontvangen. Ook gebaseerd op het aantal loopbaanjaren.

Hoeveel pensioen krijg ik?

Iedereen is er vanaf het begin van zijn carriere wel mee bezig: Hoeveel zal mijn pensioen bedragen?

Gaande vanuit de veronderstelling dat u werknemer bent kunnen wij zeggen dat u best vroeg begint aan pensioensparen. Velen houden namelijk geen rekening met het feit dat men slechts ongeveer 60% over houdt van hun laatste loon.

Het is zo dat het maandelijkse bedrag van uw pensioen bepaald wordt door uw loopbaanjaren en hoeveel uw loon was.

Moet ik aan pensioensparen doen?

Pensioensparen hoort niet bij de verplichte verzekeringen.
Als we kijken naar het Pensioenkadaster ligt de gemiddelde uitkering slechts op een schamele 990 euro. Het lijkt dus logisch dat u dit best doet. Dit kan individueel of via uw werkgever. Neem contact met ons op.

Ook interessant